Jul i højhuset – en anbefaling

Højhus
Jul i højhuset

På Amager findes en landsby på højkant. Et 17 etagers højhus med værtshus, billiard, og minimarked i stuen. Fordelt på de mange etager bor socialt udsatte og studerende side om side. Heraf er min bror en af dem – en af de studerende vel at mærke. Derfor har jeg brugt ganske mange timer i højhuset og i et par måneder også mere eller mindre boet der. Sidste år hang der et opslag i elevatoren om, at to dokumentarister ville komme på besøg. Det er der nu kommet en fin reportage på tre afsnit ud af.

De tre afsnit udspiller sig i ugerne omkring jul, og skildrer (blandt andet) beboernes forberedelser op mod jul. Sidste år var det hele gået op i druk, men i år skal det være ordentligt. Alle beboerne er skildret ærligt og varmt, og således følger vi både viceværten René, der kæmper med døre, der ikke vil åbne, utålmodige beboere og print af sanghæfter til jul – og så har han den mest fantastiske sang som ringetone, som jeg egentlig (lykkeligt) havde glemt fandtes. Vi ser tandløse Glenn, der bekymret banker på til en af andre husets beboere, da han ikke er mødt op i morgencaféen som vanligt, og skræmt gennem vinduet ser ham ligge bomstille inde i sengen. Alle beboerne er skildret både ærligt og varmt, og afsnittene er fint akkompagneret af en af beboernes klaverspil.

Programmet formår virkelig at indfange stemningen og hjertevarmen i højhuset. Alle tre afsnit er tilgængelige på DR TV. Varme anbefalinger herfra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *